Gerlinger Professzor kapta a MOTESZ 2017. évi Díszoklevelét

A MOTESZ  (Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége)  2017. évi szövetségi ülését  december 12-én tartották  Budapesten, a Szövetség  Szigony utcai Központjában (KOKI Székháza).  Ennek a rendezvénynek a keretein belül köszöntötték a Szövetség 2017. évi díjazottjait.  A MOTESZ ez évi Diszoklevelét a Szövetség elnökétől, Prof. Dr. Karádi Istvántól  Egyetemünk Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeeti Klinikájának igazgatója, Gerlinger Imre professzor vehette át.

A Díszoklevél átadása kapcsán illetve az elismerés indoklásaként  Gerlinger professzor 4 éves munkáját értékelték, melyet a  Magyar Fül-orr-gégeorvosok Egyesülete elnökeként végzett. Két jelentős nemzetközi konferenciát szervezett, nagy hangsúlyt fektetett a más orvostársaságokkal való kapcsolatépítésre. A fiatalok képzésére koncentrálva 3 új hazai szakmai ösztöndíjat hozott létre.

Pécsett megszervezte a „Munkácsy utcai esték” rendezvénysorozatot, mely minden évben a hazai fül-orr-gégész főorvosok hagyományos és elismert továbbképző rendezvénye.