Dóri legyőzte a csendet – a szombathelyi kislány eddigi 9 éve a nehézségekkel együtt sikertörténet

A szombathelyi Bercsényi iskola 3.c osztályában, az első sorban, pont szemben a táblával ül egy kislány, Varga Dóra. Büszke tartású, melegszívű, egészséges önbizalmú.

A magyar és az erkölcstan a kedves tantárgyai, három ötöst vitt már haza németből, Monster High-os tolltartója van, tabletje és Facebook-profilja. Meg hallásjavító készüléke, cochleáris implantátuma, egyszerre kettő is.

Nem feszélyezi, ha kérdezik, szépen artikulálva, fegyelmezetten és szívesen beszél magáról. Szülei, Lívia és Krisztián hangjában sincs feszültség, miközben az elmúlt kilenc év és a jelen történéseit sorolják, pedig nehezen feldolgozható tényekből, döntésekből, izgalmakból és küzdésből nem volt hiány. Megtanultak együtt élni a tudattal, hogy elsőszülött kislányuk hallássérült, de – szerencsére jól funkcionáló – implantátumával lehetősége van hallani, és megtanult beszélni.

A teljes cikk megtekinthető: https://www.vaol.hu/hetvege/dori-legyozte-a-csendet-a-szombathelyi-kislany-eddigi-9-eve-a-nehezsegekkel-egyutt-sikertortenet-1758921/